Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa gulaszowa z kiełbasą


09.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  wędzonej kiełbasy
  • 2 sztuki cebule
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 5 sztuk pieczarek
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka i 1/2 bulionu z kostki
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki
  • 2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 2 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 1 sztuka liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1/3 łyżeczki  tymianku
  • 1 szczypta  chili

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebule, marchewkę, ziemniaki i pieczarki obrać, po czym pokroić: marchewkę w półplasterki, ziemniaki w kostkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plasterki.
  2. Paprykę umyć i po wydrążeniu gniazd nasiennych pociąć w paseczki. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną kiełbasę.
  3. Do podsmażonej kiełbasy dodać cebulę, pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć ok. 5 minut. Do garnka dołożyć 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość wymieszać i jeszcze przez chwilę smażyć. Gdy składniki się połączą do garnka wlać bulion i dorzucić ziele angielskie oraz liść laurowy.
  4. Do bulionu dodać ziemniaki i marchewkę. Po ok. 10 minutach do garnka przełożyć papryki. Gdy warzywa będą półmiękkie, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, słodką oraz ostrą papryką i chili. Gotować do miękkości składników.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE