Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa jaglano-jarzynowa


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 2 kostki  bulionu z drobiu
  • 1 łyżeczka  masła
  • por
  • 2 sztuki marchewki
  • 25 dag  fasolki szparagowej
  • 15 dag  pieczarek
  • po szczypcie gałki muszkatołowej i cząbru
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wsypać kaszę do 4 szklanek wrzącej wody z masłem i gotować pod przykryciem 10 min. Dodać umyty, przecięty wzdłuż na pół i pokrojony w cienkie paseczki por, oskrobaną i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, umytą, oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę oraz obrane, opłukane i cienko poszatkowane pieczarki.
  2. Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić kostki bulionowe, doprawić zupę solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cząbrem. Posypać na talerzach natką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE