Dzisiaj jest: Niedziela, 20.01.2019 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Zupa jagodowa


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  czerwonych jagód
  • 15 dag  cukru
  • 1 szklanka  śmietany
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Jagody zalać wrzącą wodą, chwilę gotować, następnie zmiksować i osłodzić. Mąkę wymieszać z małą ilością wody, wlać do zupy, zagotować i odstawić.
  2. Podawać ochłodzoną z herbatnikami lub biszkoptami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE