Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.10.2018 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zupa jarzynowa na mięsie


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 75 dag  wołowiny z kością,
  • 2 sztuki kości wołowe,
  • sól.
  • 10 sztuk ziarenek pieprzu,
  • 1 sztuka liść laurowy,
  • 1/2 sztuki małej, oczyszczonej z pestek, ostrej papryki,
  • 4 sztuki cebule,
  • 1 pęczek  naci pietruszki,
  • 2 sztuki małe pory,
  • 4 sztuki marchewki,
  • 1 opakowanie  groszku zielonego, mrożonego,
  • 3 sztuki średnie pomidory,
  • pieprz.
  • 1/2 łyżeczki  musztardy.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso i kości opłukać. Włożyć do takiej ilości wody, aby były dobrze pokryte i raz zagotować.
  2. Dodać ziarenka pieprzu, ostrą paprykę, 1 drobno pokrojoną cebulę i pęczek naci pietruszki.
  3. Gotować na jak najmniejszym ogniu około 2 i 1/2 godziny. Po 1 i 1/2 godziny dodać oczyszczone marchewki, a 1/2 godziny przed zakończeniem gotowania oczyszczone i pokrojone w krążki pory oraz 3 obrane i pokrojone w kostkę cebule. Gdy wszystkie składniki będą prawie miękkie, włożyć do zupy zielony groszek.
  4. Marchewki i mięso wyjąć, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę.
  5. Marchewki, mięso i pomidory włożyć do zupy. Doprawić do smaku pieprzem i musztardą, odstawić na chwilę, żeby zupa stała się esencjonalna.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE