Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa jarzynowa na mięsie


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 75 dag  wołowiny z kością,
  • 2 sztuki kości wołowe,
  • sól.
  • 10 sztuk ziarenek pieprzu,
  • 1 sztuka liść laurowy,
  • 1/2 sztuki małej, oczyszczonej z pestek, ostrej papryki,
  • 4 sztuki cebule,
  • 1 pęczek  naci pietruszki,
  • 2 sztuki małe pory,
  • 4 sztuki marchewki,
  • 1 opakowanie  groszku zielonego, mrożonego,
  • 3 sztuki średnie pomidory,
  • pieprz.
  • 1/2 łyżeczki  musztardy.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso i kości opłukać. Włożyć do takiej ilości wody, aby były dobrze pokryte i raz zagotować.
  2. Dodać ziarenka pieprzu, ostrą paprykę, 1 drobno pokrojoną cebulę i pęczek naci pietruszki.
  3. Gotować na jak najmniejszym ogniu około 2 i 1/2 godziny. Po 1 i 1/2 godziny dodać oczyszczone marchewki, a 1/2 godziny przed zakończeniem gotowania oczyszczone i pokrojone w krążki pory oraz 3 obrane i pokrojone w kostkę cebule. Gdy wszystkie składniki będą prawie miękkie, włożyć do zupy zielony groszek.
  4. Marchewki i mięso wyjąć, drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę.
  5. Marchewki, mięso i pomidory włożyć do zupy. Doprawić do smaku pieprzem i musztardą, odstawić na chwilę, żeby zupa stała się esencjonalna.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE