Dzisiaj jest: Wtorek, 10.12.2019 Imieniny: Julii i Daniela



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa kokosowa z kurczakiem


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki mleczka kokosowego (360 ml)
  • 1 szklanka  rosołu (może być z kostki)
  • kawałek (5 cm) korzenia imbiru obranego i pokrojonego w cienkie plasterki
  • 50 dag  piersi kurczaka pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1 łyżka  pasty sambal oelek
  • 2 łyżki  sosu rybnego
  • 1 łyżeczka  brązowego cukru
  • 3 łyżki  posiekanej świeżej kolendry

Sposób przyrządzania:

    W dużym woku lub w garnku wymieszaj mleczko kokosowe, rosół oraz imbir. Gotuj na małym ogniu około 10 minut. Dodaj mięso kurczaka, pastę sambal oelek, sos rybny i cukier, wymieszaj i gotuj około 8-10 minut. Dodaj kolendrę, zdejmij z ognia. Po chwili rozlej do miseczek.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE