Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Zupa krem z kukurydzy


11.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka mały por
  • 2 łyżki  masła
  • 250 ml  bulionu warzywnego
  • maggi
  • 3 sztuki kromki chleba
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Por pokrój w cienkie krążki i podsmaż na łyżce rozgrzanego na patelni masła. Poczekaj, aż się zeszkli. Następnie dodaj odsączoną kukurydzę i smaż razem jeszcze 2-3 minuty.
  2. Por i kukurydzę przełóż do wysokiego naczynia, a następnie zalej bulionem i zblenduj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i maggi.
  3. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wsyp pokrojone w kostkę trzy kromki chleba. Podsmaż.
  4. Zupę rozlej na talerze. Przed podaniem posyp grzankami z chleba.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE