Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zupa krem z łososia


13.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z łososia ze skórą
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 szklanki  śmietanki 30%
  • koperek
  • włoszczyzna
  • liść laurowy
  • sól
  • szafran
  • świeżo mielony biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, pokrój i zalej 2 litrami wody. Dodaj listek laurowy. Wywar ugotuj, a następnie przecedź.
  2. 200 ml wywaru wlej do garnka, włóż umyty filet z łososia. Gotuj 10 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie wyjmij rybę, zdejmij skórę, usuń ości i ponownie włóż do garnka.
  3. Dolej resztę wywaru, zagotuj. Następnie ostudź i zmiksuj. Ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Zagęść zupę śmietaną.
  4. Rozlej gotową zupę do miseczek, udekoruj kawałkami łososia i koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE