Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

Zupa kremowa z curry


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 3 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra rosołu z ryby,
  • 3/8 sztuki litra mleka,
  • 1/8 sztuki litra śmietany,
  • 1 sztuka banan,
  • sól. biały pieprz, curry, szczypta cukru,
  • 10 dag  szynki bez tłuszczu,
  • 10 dag  mrożonego groszku,
  • 15 dag  świeżych krabów lub krewetek.

Sposób przyrządzania:

  1. Z masła lub margaryny i mąki przyrządzić jasną zasmażkę. Stale mieszając rozprowadzić ją rosołem, mlekiem i śmietaną. Gotować na średnim ogniu około 10 minut.
  2. Obrać banana ze skórki, rozgnieść widelcem i wmieszać do zupy. Przyprawić całość do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry i ewentualnie cukrem.
  3. Na końcu dodać szynkę pokrojoną w małe słupki, groszek ugotowany w niewielkiej ilości wody i osączone kraby.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE