Dzisiaj jest: Środa, 12.12.2018 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5828

Zupa kremowa z curry


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 3 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra rosołu z ryby,
  • 3/8 sztuki litra mleka,
  • 1/8 sztuki litra śmietany,
  • 1 sztuka banan,
  • sól. biały pieprz, curry, szczypta cukru,
  • 10 dag  szynki bez tłuszczu,
  • 10 dag  mrożonego groszku,
  • 15 dag  świeżych krabów lub krewetek.

Sposób przyrządzania:

  1. Z masła lub margaryny i mąki przyrządzić jasną zasmażkę. Stale mieszając rozprowadzić ją rosołem, mlekiem i śmietaną. Gotować na średnim ogniu około 10 minut.
  2. Obrać banana ze skórki, rozgnieść widelcem i wmieszać do zupy. Przyprawić całość do smaku solą, pieprzem, sporą ilością curry i ewentualnie cukrem.
  3. Na końcu dodać szynkę pokrojoną w małe słupki, groszek ugotowany w niewielkiej ilości wody i osączone kraby.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE