Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa kukurydziano-selerowa


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Puszka kukurydzy
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • pół szklanki tartego żółtego sera
  • 2 szklanki  drobno pokrojonego selera
  • po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
  • cebula
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • pół łyżki soli
  • ćwierć łyżki mielonej papryki
  • 1 szczypta  mielonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w garnku zimną wodą, aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną.
  2. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać. Czekać aż zgęstnieje.
  3. Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE