Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa kukurydziano-selerowa


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Puszka kukurydzy
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • pół szklanki tartego żółtego sera
  • 2 szklanki  drobno pokrojonego selera
  • po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
  • cebula
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • pół łyżki soli
  • ćwierć łyżki mielonej papryki
  • 1 szczypta  mielonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w garnku zimną wodą, aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną.
  2. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać. Czekać aż zgęstnieje.
  3. Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE