Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Zupa kukurydziano-selerowa


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • Puszka kukurydzy
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • pół szklanki tartego żółtego sera
  • 2 szklanki  drobno pokrojonego selera
  • po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
  • cebula
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • pół łyżki soli
  • ćwierć łyżki mielonej papryki
  • 1 szczypta  mielonego pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w garnku zimną wodą, aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną.
  2. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać. Czekać aż zgęstnieje.
  3. Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE