Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- Puszka kukurydzy
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki tartego żółtego sera
- 2 szklanki drobno pokrojonego selera
- po pół strąka zielonej i czerwonej papryki
- cebula
- mała puszka koncentratu pomidorowego
- pół łyżki soli
- ćwierć łyżki mielonej papryki
- 1 szczypta mielonego pieprzu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w garnku zimną wodą, aby przykryła warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną.
- Z masła i mąki zrobić zasmażkę, powoli dolewać mleko i mieszać. Czekać aż zgęstnieje.
- Połączyć z zupą, wymieszać, dodać ser i mieloną paprykę.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników