Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa migdałowa


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 200 g  ryżu
  • 1 łyżka  rodzynek
  • 2-3 łyżki  płatków migdałowych
  • 200 g  migdałów bez skórki
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1 l  mleka 0,5%
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 2 łyżeczki  skrobi ziemniaczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj. Rodzynki sparz. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Zblanszowane migdały posiekaj, przełóż je do malaksera i zmiksuj na gładką masę razem z sokiem z cytryny i połową mleka.
  2. Masę migdałową przełóż do garnka, wlej resztę mleka, dodaj miód, szczyptę cynamonu i rodzynki. Podgrzej wszystko mieszając.
  3. Następnie zagęść zupę mąką ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości zimnego mleka.
  4. Do miseczek nałóż ryż, wlej zupę migdałową i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE