Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa neapolitańska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 łyżek  kaszy manny
  • porcja włoszczyzny
  • suszony grzybek
  • 2 sztuki trójkąciki sera topionego
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • sól
  • 3 sztuki ziarna pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalać zimną wodą. Gotować, aż warzywa będą miękkie, w połowie gotowania przyprawić solą i pieprzem.
  2. Wywar przecedzić, dodać kaszę mannę rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotować ok. 10 min., aż kasza się rozklei. Wrzucić pokrojone drobno serki i mieszać, żeby się dobrze rozpuściły. Zupę dosolić, jeśli trzeba, zaprawić jogurtem, posypać koperkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy z kasz


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE