Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa neapolitańska


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 łyżek  kaszy manny
  • porcja włoszczyzny
  • suszony grzybek
  • 2 sztuki trójkąciki sera topionego
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • sól
  • 3 sztuki ziarna pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalać zimną wodą. Gotować, aż warzywa będą miękkie, w połowie gotowania przyprawić solą i pieprzem.
  2. Wywar przecedzić, dodać kaszę mannę rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotować ok. 10 min., aż kasza się rozklei. Wrzucić pokrojone drobno serki i mieszać, żeby się dobrze rozpuściły. Zupę dosolić, jeśli trzeba, zaprawić jogurtem, posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE