Dzisiaj jest: Niedziela, 22.09.2019 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa neapolitańska


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 8 łyżek  kaszy manny
  • porcja włoszczyzny
  • suszony grzybek
  • 2 sztuki trójkąciki sera topionego
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  posiekanego koperku
  • sól
  • 3 sztuki ziarna pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyścić, obrać, pokroić na kawałki i wraz z namoczonym wcześniej grzybkiem zalać zimną wodą. Gotować, aż warzywa będą miękkie, w połowie gotowania przyprawić solą i pieprzem.
  2. Wywar przecedzić, dodać kaszę mannę rozmieszaną w szklance zimnej wody. Gotować ok. 10 min., aż kasza się rozklei. Wrzucić pokrojone drobno serki i mieszać, żeby się dobrze rozpuściły. Zupę dosolić, jeśli trzeba, zaprawić jogurtem, posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE