Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Zupa ognista


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory,
  • 2 sztuki cebule,
  • 40 dag  selera,
  • 50 dag  fasolki szparagowej,
  • 60 dag  wędzonego schabu bez kości,
  • 5 dag  masła lub margaryny,
  • mała butelka ketchupu z curry,
  • 1 sztuka butelka soku z warzyw,
  • 1 l  rosołu,
  • 1 sztuka duża puszka pomidorów,
  • 1 sztuka duża puszka białej fasoli,
  • sól. pieprz, przyprawa tabasco.

Sposób przyrządzania:

  1. Pory i selery oczyścić, umyć i pokroić: pory w krążki, selery na kawałki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w grube paski. Fasolkę szparagową obrać z włókien i strąki połamać na kawałki.
  3. Wędzony schab pokroić w słupki.
  4. Masło lub margarynę stopić w dużym garnku. Poddusić na tym, stale mieszając, pokrojone warzywa i schab.
  5. Zalać wszystko rosołem, sokiem warzywnym i keczupem.
  6. Białą fasolę oczyścić na sicie, pomidory wyjąć z puszki, pokroić na kawałki, włożyć do zupy i podgrzać. Zupę przyprawić na ostro solą, pieprzem i tabasco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE