Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa pieczarkowa


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  świeżych pieczarek,
  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 4 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra mleka,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • 2 łyżki  skondensowanego mleka,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  posiekanej naci pietruszki,
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów.

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
  2. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i poddusić pieczarki.
  3. Oprószyć je mąką i podsmażyć na złoty kolor.
  4. Dodać mleko i rosół, zagotować i 10 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Zupę doprawić mlekiem skondensowanym i do smaku pieprzem i solą.
  6. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE