Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa pieczarkowa


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  świeżych pieczarek,
  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 4 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra mleka,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • 2 łyżki  skondensowanego mleka,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  posiekanej naci pietruszki,
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów.

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
  2. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i poddusić pieczarki.
  3. Oprószyć je mąką i podsmażyć na złoty kolor.
  4. Dodać mleko i rosół, zagotować i 10 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Zupę doprawić mlekiem skondensowanym i do smaku pieprzem i solą.
  6. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Zobacz więcej na temat:

zupa pieczarkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE