Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zupa pieczarkowa


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  świeżych pieczarek,
  • 4 dag  masła lub margaryny,
  • 4 dag  mąki,
  • 1/2 sztuki litra mleka,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • 2 łyżki  skondensowanego mleka,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  posiekanej naci pietruszki,
  • 2 łyżki  posiekanych orzechów.

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki.
  2. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i poddusić pieczarki.
  3. Oprószyć je mąką i podsmażyć na złoty kolor.
  4. Dodać mleko i rosół, zagotować i 10 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Zupę doprawić mlekiem skondensowanym i do smaku pieprzem i solą.
  6. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Zobacz więcej na temat:

zupa pieczarkowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE