Dzisiaj jest: Niedziela, 20.05.2018 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Zupa pijacka


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

kanadyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  suszonych ziół (majeranku; rozmarynu; oregano)
  • 10-15 dag  chudego boczku lub bekonu pokrojonego na kawałki
  • 3 sztuki duże posiekane cebule
  • 6 sztuk pszennych tostów pokrojonych w kostkę
  • 5 szklanek  bulionu wołowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Namocz zioła w zimnej wodzie, osącz je. Boczek wysmaż w rondlu o grubym dnie. Dodaj cebule, smaż, aż zrobią się brązowe. Wrzuć do rondla tosty i mieszaj, aż pokryją się mieszaniną tłuszczu i cebuli. Wstaw rondel do piekarnika nagrzanego do 175°C, poczekaj 15 minut i wyjmij. Składniki z rondla włóż do garnka, dodaj bulion i zioła. Gotuj godzinę na małym ogniu, przypraw solą i pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE