Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa rybna


04.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3/4 kg  karpia lub głowy
  • 0.2 kg  włoszczyzny
  • 2 l  wody
  • 1/8 l  śmietanki
  • 0.03 kg  mąki
  • koperek
  • nać pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną i pokrojoną na części włoszczyznę zalać zimną wodą, osolić i gotować około 30 min.
  2. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę, pokrojoną na kawałki lub głowy bez oczu i skrzeli w łożyć do wywaru i gotować z warzywami około 15 min, wywar przecedzić.
  3. Z maki i śmietanki sporządź zawiesinę, rozprowadź wywar i zagęść zupę.
  4. Doprawić zupę i podawać z posiekaną zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE