Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa rybna


04.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 3/4 kg  karpia lub głowy
  • 0.2 kg  włoszczyzny
  • 2 l  wody
  • 1/8 l  śmietanki
  • 0.03 kg  mąki
  • koperek
  • nać pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną i pokrojoną na części włoszczyznę zalać zimną wodą, osolić i gotować około 30 min.
  2. Oczyszczoną i wypatroszoną rybę, pokrojoną na kawałki lub głowy bez oczu i skrzeli w łożyć do wywaru i gotować z warzywami około 15 min, wywar przecedzić.
  3. Z maki i śmietanki sporządź zawiesinę, rozprowadź wywar i zagęść zupę.
  4. Doprawić zupę i podawać z posiekaną zieleniną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE