Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa selerowa


03.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe selery
  • kilka różyczek brokułu
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 2 łyżki  mąki
  • pieprz
  • kilka kromek pieczywa
  • 1 łyżka  masła
  • sól czosnkowa
  • 1 łyżka  posiekanej natki selera naciowego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Selery obierz i zetrzyj na tarce. Marchew oraz pietruszkę oczyść i pokrój w kostkę. Warzywa zalej wodą i gotuj, aż będą miękkie.
  2. Do gotującego się wywaru dodaj brokuł i kostkę rosołową. Następnie wlej śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj.
  3. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj natkę selera i pietruszki. Wymieszaj.
  4. Masło rozgrzej na patelni i zrumień na nim pokrojone w kostkę pieczywo.
  5. Gotową zupę nakładaj na talerze i posypuj grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE