Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa serowa z grzankami


25.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  serka topionego (śmietankowego)
  • 1 l  bulionu
  • 2 sztuki cebule, pokrojone w kosteczkę
  • 2 ząbki  posiekanego czosnku
  • garść posiekanej pietruszki
  • garść posiekanej cebuli dymki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie.
  2. W rondlu podgrzać bulion, dodać pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszać, cały czas gotując, aż rozpuszczą się całkowicie. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodać usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
  3. Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE