Dzisiaj jest: Niedziela, 16.06.2019 Imieniny: Aliny i Justyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Zupa serowa z grzankami


25.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 250 g  serka topionego (śmietankowego)
  • 1 l  bulionu
  • 2 sztuki cebule, pokrojone w kosteczkę
  • 2 ząbki  posiekanego czosnku
  • garść posiekanej pietruszki
  • garść posiekanej cebuli dymki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie.
  2. W rondlu podgrzać bulion, dodać pokrojone w mniejsze kawałki serki topione i dokładnie mieszać, cały czas gotując, aż rozpuszczą się całkowicie. Kiedy serek rozpuści się w bulionie, dodać usmażoną cebulę z czosnkiem. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
  3. Zupę najlepiej serwować z grzankami, posypaną posiekaną pietruszką i drobno posiekaną cebulą dymką. Grzanki przygotowujemy z jasnego lub ciemnego pieczywa, podsmażając pokrojone w kostkę kromki chleba lub bułki na rozgrzanym maśle, aż się ładnie zarumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE