Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Zupa śmietankowa z awokado


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 25 dag  marchwi,
  • 2 dag  masła,
  • 1 sztuka i 1/4 litra rosołu z mięsa,
  • 1 sztuka duża miękka gruszka awokado,
  • sok i otarta skórka z 1 pomarańczy,
  • sól. biały pieprz, trochę curry,
  • 4 łyżki  śmietany kremowej.

Sposób przyrządzania:

  1. Poddusić krótko na maśle obrane i grubo pokrojone marchewki. Zalać je rosołem i pod przykryciem gotować około 20 minut, aż będą bardzo miękkie.
  2. Gruszkę awokado przepołowić, usunąć gniazdko nasienne, wybrać łyżką miąższ ze skórki.
  3. Zmiksować rosół i marchewki.
  4. Dodać miąższ z awokado, sok i otartą skórkę z pomarańczy.
  5. Zupę przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry. Ponownie mocno podgrzać, a nie gotować.
  6. Dodać gęstą śmietanę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE