Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa śmietankowa z awokado


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 25 dag  marchwi,
  • 2 dag  masła,
  • 1 sztuka i 1/4 litra rosołu z mięsa,
  • 1 sztuka duża miękka gruszka awokado,
  • sok i otarta skórka z 1 pomarańczy,
  • sól. biały pieprz, trochę curry,
  • 4 łyżki  śmietany kremowej.

Sposób przyrządzania:

  1. Poddusić krótko na maśle obrane i grubo pokrojone marchewki. Zalać je rosołem i pod przykryciem gotować około 20 minut, aż będą bardzo miękkie.
  2. Gruszkę awokado przepołowić, usunąć gniazdko nasienne, wybrać łyżką miąższ ze skórki.
  3. Zmiksować rosół i marchewki.
  4. Dodać miąższ z awokado, sok i otartą skórkę z pomarańczy.
  5. Zupę przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie curry. Ponownie mocno podgrzać, a nie gotować.
  6. Dodać gęstą śmietanę, wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE