Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Zupa warzywna


05.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki łodygi selera naciowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1.5 l  bulionu mięsnego
  • 1/2 sztuki cukinii
  • sól
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  masła
  • 1/2 opakowania  makaronu nitki
  • pieprz
  • listki bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, ziemniaki, cukinię i seler obierz, umyj i osusz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Seler pokrój w plastry. Ziemniaki, cukinię i marchew pokrój w kostkę.
  2. Cebulę i czosnek zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanego masła. Następnie dodaj marchew, seler i ziemniaki. Smaż 10 minut. Po tym czasie zalej wszystko bulionem i gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie.
  3. Na pozostałym maśle podsmaż cukinię i dodaj do zupy.
  4. Zupę gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozłóż na talerze. Zalej ugotowaną zupą i udekoruj listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Zobacz więcej na temat:

zupa warzywnaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 2.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE