Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zupa włoska


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/3 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1/2 szklanki  zielonej soczewicy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie dolej 1,5 l wody, dodaj pomidory razem z zalewą, marchew, pietruszkę i selera. Gotuj.
  3. Gdy warzywa będą lekko miękkie, dodaj ziemniaki i soczewicę. Gotuj jeszcze 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wlej 3 łyżki oliwy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Podgotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE