Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa włoska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/3 sztuki selera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1/2 szklanki  zielonej soczewicy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 5 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Zeszklij na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie dolej 1,5 l wody, dodaj pomidory razem z zalewą, marchew, pietruszkę i selera. Gotuj.
  3. Gdy warzywa będą lekko miękkie, dodaj ziemniaki i soczewicę. Gotuj jeszcze 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wlej 3 łyżki oliwy, dopraw solą i pieprzem do smaku. Podgotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE