Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z Gambii na paście z orzeszków ziemnych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 10 dag  niesłodzonej pasty z orzeszków ziemnych
  • 2 sztuki drobiowe kostki bulionowe
  • grubo mielony czarny pieprz
  • 1 sztuka strączek chili
  • śmietana
  • 2 sztuki listki laurowe

Sposób przyrządzania:

    Zagotuj 1.5 litra wody, wrzuć kostki bulionowe, dodaj pastę z orzeszków ziemnych, listki laurowe, pieprz i chili. Gotuj godzinę na małym ogniu. Co jakiś czas mieszaj, bo pasta orzechowa łatwo się przypala. Po godzinie gotowania powinno pozostać 2/3 litra zupy. Przelej ją do miseczek i udekoruj gęstą śmietaną.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE