Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Zupa z Gambii na paście z orzeszków ziemnych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 10 dag  niesłodzonej pasty z orzeszków ziemnych
  • 2 sztuki drobiowe kostki bulionowe
  • grubo mielony czarny pieprz
  • 1 sztuka strączek chili
  • śmietana
  • 2 sztuki listki laurowe

Sposób przyrządzania:

    Zagotuj 1.5 litra wody, wrzuć kostki bulionowe, dodaj pastę z orzeszków ziemnych, listki laurowe, pieprz i chili. Gotuj godzinę na małym ogniu. Co jakiś czas mieszaj, bo pasta orzechowa łatwo się przypala. Po godzinie gotowania powinno pozostać 2/3 litra zupy. Przelej ją do miseczek i udekoruj gęstą śmietaną.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

    Aleksander Baron

    Wydawnictwo: Pascal


    Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE