Dzisiaj jest: Niedziela, 20.01.2019 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Zupa z Gambii na paście z orzeszków ziemnych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 10 dag  niesłodzonej pasty z orzeszków ziemnych
  • 2 sztuki drobiowe kostki bulionowe
  • grubo mielony czarny pieprz
  • 1 sztuka strączek chili
  • śmietana
  • 2 sztuki listki laurowe

Sposób przyrządzania:

    Zagotuj 1.5 litra wody, wrzuć kostki bulionowe, dodaj pastę z orzeszków ziemnych, listki laurowe, pieprz i chili. Gotuj godzinę na małym ogniu. Co jakiś czas mieszaj, bo pasta orzechowa łatwo się przypala. Po godzinie gotowania powinno pozostać 2/3 litra zupy. Przelej ją do miseczek i udekoruj gęstą śmietaną.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nie daj się alergii Nie daj się alergii

    Katarzyna Turek

    Wydawnictwo: M


    Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE