Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa z chleba razowego


17.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mały chleb razowy
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  płatków owsianych
  • 1 l  bulionu drobiowego z kostki
  • kilka listków selera naciowego + do dekoracji
  • 2 łyżeczki  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb razowy pokroić na 6 grubszych kromek. Następnie pociąć je w większą i równą kostkę.
  2. Listki selera naciowego opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, po czym drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę, cały czas mieszając, aby się nie przypaliła.
  3. Do zawartości patelni dołożyć 2/3 pociętego chleba razowego i przez chwilę podsmażać na małym ogniu. Następnie wlać bulion drobiowy oraz wrzucić pozostały chleb. Całość gotować przez kilka minut.
  4. Do składników w garnku dodać posiekane listki selera naciowego, kminek oraz płatki owsiane. Gotować jeszcze przez 8-10 minut mieszając co jakiś czas. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Danie podawać posypane listkami selera naciowego. Zupę można takaże serwować z posiekaną natką pietruszki lub gałązką tymianku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE