Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.11.2019 Imieniny: Bartłomieja i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa z dyni


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 75 dag  dyni
  • 15 dag  szynki
  • 500 ml  bulionu z kurczaka
  • pieprz
  • cząber
  • gałka muszkatołowa
  • goździk

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię oczyścić. Miąższ pokroić w plastry o grubości 1 cm.
  2. Do garnka wlać 2 szklanki wody, włożyć plastry dyni i gotować 30 minut na małym ogniu.
  3. Szynkę pokroić w paski.
  4. Gdy dynia będzie miękka do garnka dolać bulion z kurczaka i wrzucić szynkę. Doprawić do smaku pieprzem, cząbrem, gałką muszkatołową i goździkiem. Gotować około 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE