Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa z dyni


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 75 dag  dyni
  • 15 dag  szynki
  • 500 ml  bulionu z kurczaka
  • pieprz
  • cząber
  • gałka muszkatołowa
  • goździk

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię oczyścić. Miąższ pokroić w plastry o grubości 1 cm.
  2. Do garnka wlać 2 szklanki wody, włożyć plastry dyni i gotować 30 minut na małym ogniu.
  3. Szynkę pokroić w paski.
  4. Gdy dynia będzie miękka do garnka dolać bulion z kurczaka i wrzucić szynkę. Doprawić do smaku pieprzem, cząbrem, gałką muszkatołową i goździkiem. Gotować około 10 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE