Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z dziczyzny


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 dag  słoniny,
  • 25 dag  surowych resztek z dziczyzny lub gulaszy z dziczyzny,
  • 2 dag  mąki,
  • sól. pieprz,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 szklanka  czerwonego wina,
  • cukier.
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Stopić słoninę pokrojoną w drobną kosteczkę i na rozpuszczonym tłuszczu podsmażyć małe kawałki dziczyzny (gulaszu nie smażyć).
  2. Następnie oprószyć je mąką i powoli zrumienić.
  3. Dodać oczyszczone, umyte, drobno pokrojone warzywa i także krótko podsmażyć.
  4. Zalać wszystko 1 i 1/4 litra wody, przyprawić solą i pieprzem, zagotować i około 1 i 1/2 godziny gotować dalej na wolnym ogniu.
  5. Dodać do zupy wino i przyprawić do smaku cukrem. Podawać z drobno posiekaną pietruszką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE