Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.01.2018 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Zupa z dziczyzny


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 dag  słoniny,
  • 25 dag  surowych resztek z dziczyzny lub gulaszy z dziczyzny,
  • 2 dag  mąki,
  • sól. pieprz,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 szklanka  czerwonego wina,
  • cukier.
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Stopić słoninę pokrojoną w drobną kosteczkę i na rozpuszczonym tłuszczu podsmażyć małe kawałki dziczyzny (gulaszu nie smażyć).
  2. Następnie oprószyć je mąką i powoli zrumienić.
  3. Dodać oczyszczone, umyte, drobno pokrojone warzywa i także krótko podsmażyć.
  4. Zalać wszystko 1 i 1/4 litra wody, przyprawić solą i pieprzem, zagotować i około 1 i 1/2 godziny gotować dalej na wolnym ogniu.
  5. Dodać do zupy wino i przyprawić do smaku cukrem. Podawać z drobno posiekaną pietruszką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE