Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Zupa z dziczyzny


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 dag  słoniny,
  • 25 dag  surowych resztek z dziczyzny lub gulaszy z dziczyzny,
  • 2 dag  mąki,
  • sól. pieprz,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 szklanka  czerwonego wina,
  • cukier.
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Stopić słoninę pokrojoną w drobną kosteczkę i na rozpuszczonym tłuszczu podsmażyć małe kawałki dziczyzny (gulaszu nie smażyć).
  2. Następnie oprószyć je mąką i powoli zrumienić.
  3. Dodać oczyszczone, umyte, drobno pokrojone warzywa i także krótko podsmażyć.
  4. Zalać wszystko 1 i 1/4 litra wody, przyprawić solą i pieprzem, zagotować i około 1 i 1/2 godziny gotować dalej na wolnym ogniu.
  5. Dodać do zupy wino i przyprawić do smaku cukrem. Podawać z drobno posiekaną pietruszką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE