Dzisiaj jest: Niedziela, 20.10.2019 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 szklanek  wywaru drobiowego
  • 5 sztuk parówek cielęcych
  • 60 dag  kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • seler naciowy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Do gotującego się wywaru kolejno wrzucać co 10 min: marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kapustę pekińską i seler, a na końcu pokrojone na kawałki parówki.
  2. Wszystko razem gotować jeszcze 5-10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE