Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa z kapusty pekińskiej i warzyw


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 szklanek  wywaru drobiowego
  • 5 sztuk parówek cielęcych
  • 60 dag  kapusty pekińskiej
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • seler naciowy
  • 4 sztuki ziemniaki
  • natka pietruszki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Do gotującego się wywaru kolejno wrzucać co 10 min: marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kapustę pekińską i seler, a na końcu pokrojone na kawałki parówki.
  2. Wszystko razem gotować jeszcze 5-10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE