Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 6 szklanek wywaru drobiowego
- 5 sztuk parówek cielęcych
- 60 dag kapusty pekińskiej
- 2 sztuki marchewki
- pietruszka
- seler naciowy
- 4 sztuki ziemniaki
- natka pietruszki
- vegeta
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wszystkie warzywa umyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub paski. Do gotującego się wywaru kolejno wrzucać co 10 min: marchewkę i pietruszkę, ziemniaki, kapustę pekińską i seler, a na końcu pokrojone na kawałki parówki.
- Wszystko razem gotować jeszcze 5-10 minut. Zupę przyprawić solą, pieprzem, vegetą. Posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem razowym.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe