Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa z kapusty po austriacku


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

austriacka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szalotki
  • 4 sztuki marchewki
  • 50 dag  kapusty włoskiej
  • 40 dag  marynowanej dyni
  • 1 łyżka  oleju
  • 1.2 l  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  pestek dyni
  • 4 łyżki  gęstej śmietany
  • olej z pestek dyni

Sposób przyrządzania:

    Szalotki posiekaj, marchewki pokrój w plasterki. Wytnij głąb kapusty, oddziel liście i porwij je na kawałki. Osącz dynię, szalotki zeszklij na oleju. Dodaj marchewki i kapustę, smaż przez chwilę, zalej bulionem. Gotuj 18-20 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj dynię. Upraż pestki na suchej patelni. Zupę wlej do miseczek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni i skrop olejem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE