Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z klopsami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa z kurczaka
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Marchewki obrać, pociąć w talarki. Zagotować ok. 2 l wody. Dodać kostkę rosołową, koperek i 1/2 łyżeczki pieprzu, marchewkę, groszek oraz kawałki kalafiora.
  2. Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą, posiekaną pietruszką. Z masy formować kuleczki i podsmażyć je krótko na oliwie. Następnie wrzucić je do zupy i gotować około 5 minut. Podawać wszystko razem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE