Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa z klopsami


25.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 600 g  mielonego mięsa z kurczaka
  • 3 sztuki marchewki
  • 2 łyżki  posiekanego koperku
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 sztuki kalafiora
  • 1 kostka  rosołowa
  • kilka łyżek oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Natkę pietruszki opłukać i posiekać. Marchewki obrać, pociąć w talarki. Zagotować ok. 2 l wody. Dodać kostkę rosołową, koperek i 1/2 łyżeczki pieprzu, marchewkę, groszek oraz kawałki kalafiora.
  2. Mięso wymieszać z jajkami, bułką tartą, posiekaną pietruszką. Z masy formować kuleczki i podsmażyć je krótko na oliwie. Następnie wrzucić je do zupy i gotować około 5 minut. Podawać wszystko razem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE