Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

Zupa z kolorowymi naleśnikami


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki,
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1/8 sztuki litra mleka,
  • 5 dag  masła lub margaryny,
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki  posiekanej zieleniny,
  • 1 l  rosołu.

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsypać do miski, w środku zrobić wgłębienie.
  2. Dodać sól, jajka i mleko. Stopniowo, używając trzepaczki, ubić masę na jednolite ciasto.
  3. Podzielić je na trzy porcje. Jedną pozostawić czystą, drugą wymieszać z przecierem pomidorowym, a do trzeciej dodać posiekaną zieleninę.
  4. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i kolejno z trzech różnych ciast smażyć bardzo cienkie naleśniki.
  5. Naleśniki natychmiast zrolować i odstawić do wystygnięcia. Potem pokroić w cienkie krążki i podawać w gorącym rosole.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE