Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa z kolorowymi naleśnikami


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki,
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1/8 sztuki litra mleka,
  • 5 dag  masła lub margaryny,
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki  posiekanej zieleniny,
  • 1 l  rosołu.

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsypać do miski, w środku zrobić wgłębienie.
  2. Dodać sól, jajka i mleko. Stopniowo, używając trzepaczki, ubić masę na jednolite ciasto.
  3. Podzielić je na trzy porcje. Jedną pozostawić czystą, drugą wymieszać z przecierem pomidorowym, a do trzeciej dodać posiekaną zieleninę.
  4. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i kolejno z trzech różnych ciast smażyć bardzo cienkie naleśniki.
  5. Naleśniki natychmiast zrolować i odstawić do wystygnięcia. Potem pokroić w cienkie krążki i podawać w gorącym rosole.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE