Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Zupa z kolorowymi naleśnikami


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki,
  • 1 szczypta  soli,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1/8 sztuki litra mleka,
  • 5 dag  masła lub margaryny,
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki  posiekanej zieleniny,
  • 1 l  rosołu.

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsypać do miski, w środku zrobić wgłębienie.
  2. Dodać sól, jajka i mleko. Stopniowo, używając trzepaczki, ubić masę na jednolite ciasto.
  3. Podzielić je na trzy porcje. Jedną pozostawić czystą, drugą wymieszać z przecierem pomidorowym, a do trzeciej dodać posiekaną zieleninę.
  4. Masło lub margarynę rozpuścić na patelni i kolejno z trzech różnych ciast smażyć bardzo cienkie naleśniki.
  5. Naleśniki natychmiast zrolować i odstawić do wystygnięcia. Potem pokroić w cienkie krążki i podawać w gorącym rosole.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE