Dzisiaj jest: Czwartek, 24.05.2018 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Zupa z kurczaka i kukurydzy


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  mrożonej kukurydzy
  • 6 szklanek  bulionu drobiowego
  • 2 szklanki  wody
  • 2 sztuki piersi kurczaka
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować bulion z wodą, zmniejszyć ogień, dodać kurczaka i gotować 10-12 minut. Piersi wyją, ostudzić i podzielić na włókna. Do bulionu dodać posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, kukurydzę i sos sojowy.
  2. Gotować 10 minut, zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, wlać połowę do malaksera i zmiksować. Wymieszać z resztą zupy, dodać mięso, podgrzać jeszcze raz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE