Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa z kurczaka i kukurydzy


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 40 dag  mrożonej kukurydzy
  • 6 szklanek  bulionu drobiowego
  • 2 szklanki  wody
  • 2 sztuki piersi kurczaka
  • 1 pęczek  dymki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 łyżeczki  sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować bulion z wodą, zmniejszyć ogień, dodać kurczaka i gotować 10-12 minut. Piersi wyją, ostudzić i podzielić na włókna. Do bulionu dodać posiekaną dymkę, roztarty ząbek czosnku, kukurydzę i sos sojowy.
  2. Gotować 10 minut, zdjąć z ognia. Gdy wystygnie, wlać połowę do malaksera i zmiksować. Wymieszać z resztą zupy, dodać mięso, podgrzać jeszcze raz.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE