Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa z kurczaka


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 szklanki  wywaru z kurczaka
  • 30 sztuk - 40 dag mięsa z kurczaka
  • ugotowana marchewka
  • pół szklanki groszku konserwowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • pół łyżeczki majeranku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować 3 szklanki wywaru wraz z mięsem i marchewką pokrojonymi w paski, dodać groszek, majeranek, pieprz i sól.
  2. W małym garnuszku rozgrzać masło, wsypać mąkę i zasmażyć. Dolewać powoli, mieszając, pozostały zimny wywar. Zagęścić zupę zasmażką, zagotować, posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE