Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Zupa z kurczaka


05.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 szklanki  wywaru z kurczaka
  • 30 sztuk - 40 dag mięsa z kurczaka
  • ugotowana marchewka
  • pół szklanki groszku konserwowego
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • pół łyżeczki majeranku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować 3 szklanki wywaru wraz z mięsem i marchewką pokrojonymi w paski, dodać groszek, majeranek, pieprz i sól.
  2. W małym garnuszku rozgrzać masło, wsypać mąkę i zasmażyć. Dolewać powoli, mieszając, pozostały zimny wywar. Zagęścić zupę zasmażką, zagotować, posypać natką pietruszki. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE