Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zupa z pulpecikami


18.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 100 g  ryżu
  • 1.5 l  wody
  • 300 g  mielonej cielęciny
  • 1 sztuka kajzerka
  • 1 sztuka jajko
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę umyj, osusz, obierz i odgotuj w osolonej wodzie. Wyjmij warzywa.
  2. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij i dodaj ją do mięsa. Wbij jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę.
  3. Z mięsa formuj małe pulpeciki. Wrzucaj je do wody, która została po gotowaniu warzyw. Ugotowane pulpety wyjmij.
  4. Wywar warzywny przecedź, wsyp do niego ryż i gotuj do miękkości.
  5. Na talerzu rozłóż plastry marchwi i pulpety. Polej rosołem z ryżem.
  6. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE