Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z rybnymi pulpetami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 kg  mieszanych ryb
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 4 sztuki cebule
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 4 sztuki liście laurowe
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 sztuki jajka + 1 białko
  • 3 łyżki  kaszy manny
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane, opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa wrzucić do garnka. Zalać 2 l wody. Następnie dołożyć ziarenka pieprzui ziela angielskiego oraz liście laurowe. Całość lekko posolić. Gotować ok. 20 minut.
  2. Kawałki oczyszczonych z łusek ryb dołożyć do warzyw i gotować około 20 minut. Ryby i warzywa wyjąć z garnka. Pozostały w naczyniu bulion przecedzić przez drobne sito i odstawić.
  3. Ryby oczyścić ze skóry oraz ości, po czym mięso posiekać. 1 ugotowaną marchewką zetrzeć na tarce. Z ryby, marchewki, 2 jajek, bułki tartej, kaszy manny, soli, pieprzu, gałki muszkatołowej i soku z cytryny wyrobić masę.
  4. Z masy uformować pulpeciki. Gotować je w bulionie rybnym ok. 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.
  5. Białko ubić na półsztywno, wlać do bulionu i zagotować. Zupę przecedzić przez sitko wyścielone gazą. Bulion doprawić do msaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną zupę podawać z rybnymi pulpecikami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE