Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Zupa z rybnymi pulpetami


29.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 1 kg  mieszanych ryb
  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • 4 sztuki cebule
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 4 sztuki liście laurowe
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 sztuki jajka + 1 białko
  • 3 łyżki  kaszy manny
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane, opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki warzywa wrzucić do garnka. Zalać 2 l wody. Następnie dołożyć ziarenka pieprzui ziela angielskiego oraz liście laurowe. Całość lekko posolić. Gotować ok. 20 minut.
  2. Kawałki oczyszczonych z łusek ryb dołożyć do warzyw i gotować około 20 minut. Ryby i warzywa wyjąć z garnka. Pozostały w naczyniu bulion przecedzić przez drobne sito i odstawić.
  3. Ryby oczyścić ze skóry oraz ości, po czym mięso posiekać. 1 ugotowaną marchewką zetrzeć na tarce. Z ryby, marchewki, 2 jajek, bułki tartej, kaszy manny, soli, pieprzu, gałki muszkatołowej i soku z cytryny wyrobić masę.
  4. Z masy uformować pulpeciki. Gotować je w bulionie rybnym ok. 5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnię.
  5. Białko ubić na półsztywno, wlać do bulionu i zagotować. Zupę przecedzić przez sitko wyścielone gazą. Bulion doprawić do msaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną zupę podawać z rybnymi pulpecikami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Kruszynka

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE