Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Zupa z soczewicy


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • porcja włoszczyzny
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 30 dag  wędzonego schabu bez kości
  • 40 dag  soczewicy z puszki
  • 5-6 szklanek  bulionu
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Bulion zagotować, włożyć warzywa i ziemniaki, gotować 30 min.
  2. Soczewicę odsączyć z zalewy, przepłukać na sicie, dodać do zupy na koniec gotowania razem z pokrojonym schabem. Doprawić zupę octem winnym, solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE