Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa z soczewicy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • porcja włoszczyzny
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 30 dag  wędzonego schabu bez kości
  • 40 dag  soczewicy z puszki
  • 5-6 szklanek  bulionu
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Bulion zagotować, włożyć warzywa i ziemniaki, gotować 30 min.
  2. Soczewicę odsączyć z zalewy, przepłukać na sicie, dodać do zupy na koniec gotowania razem z pokrojonym schabem. Doprawić zupę octem winnym, solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE