Dzisiaj jest: Środa, 26.06.2019 Imieniny: Jana i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Zupa z soczewicy


25.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • porcja włoszczyzny
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 30 dag  wędzonego schabu bez kości
  • 40 dag  soczewicy z puszki
  • 5-6 szklanek  bulionu
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 łyżki  jasnego octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Bulion zagotować, włożyć warzywa i ziemniaki, gotować 30 min.
  2. Soczewicę odsączyć z zalewy, przepłukać na sicie, dodać do zupy na koniec gotowania razem z pokrojonym schabem. Doprawić zupę octem winnym, solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE