Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa z wędzonego kurczaka


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego kurczaka (bez skóry i kości)
  • puszka kukurydzy
  • 20-30 dag  selera korzeniowego
  • 15 dag  wyłuskanych orzechów włoskich
  • 5 dag  rodzynek
  • 4 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  śmietanki 12-proc.
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 sztuki żółtka
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, rodzynki opłukać, orzechy posiekać.
  2. Seler, kurczaka i rodzynki zalać bulionem i gotować 15 min. Dodać kukurydzę osączoną z zalewy oraz orzechy. Gotować kolejne 10 min. Żółtka roztrzepać z mlekiem i powoli wlewać do zupy, mieszając.
  3. Zupę podgrzewać, ale nie dopuszczać do wrzenia. Na koniec dodać śmietankę, przyprawy. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE