Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zupa z wędzonego kurczaka


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  wędzonego kurczaka (bez skóry i kości)
  • puszka kukurydzy
  • 20-30 dag  selera korzeniowego
  • 15 dag  wyłuskanych orzechów włoskich
  • 5 dag  rodzynek
  • 4 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  śmietanki 12-proc.
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 sztuki żółtka
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, rodzynki opłukać, orzechy posiekać.
  2. Seler, kurczaka i rodzynki zalać bulionem i gotować 15 min. Dodać kukurydzę osączoną z zalewy oraz orzechy. Gotować kolejne 10 min. Żółtka roztrzepać z mlekiem i powoli wlewać do zupy, mieszając.
  3. Zupę podgrzewać, ale nie dopuszczać do wrzenia. Na koniec dodać śmietankę, przyprawy. Podawać z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE