Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.10.2017 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa z zieleniny


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  drobno posiekanej zieleniny,
  • 6 łyżek  drobno posiekanych liści szczawiu,
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 1/2 sztuki litra ochłodzonego zsiadłego mleka,
  • 1/4 sztuki litra dobrze schłodzonej śmietanki,
  • 1/4 sztuki litra ochłodzonej kwaśnej śmietany,
  • sól. pieprz, cukier, sok z cytryny.

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno posiekaną zieleninę i posiekany szczaw włożyć do miski.
  2. Wymieszać z drobno pokrojonymi jajkami.
  3. Ząbki czosnku obrać, rozetrzeć z solą na miazgę i dodać do zieleniny.
  4. Wlać do miski z zieleniną zsiadłe mleko, śmietankę i śmietanę, wymieszać i przyprawić pikantnie do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE