Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa z zielonego groszku z wędzoną makrelą


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mrożonego zielonego groszku
  • 200 g  wędzonej makreli
  • 1 sztuka cebula
  • 50 g  wędzonego boczku
  • 1 l  bulionu
  • 4 łyżki  śmietany
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w cienkie plasterki i podsmaż. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na tłuszczu wytopionym z boczku. Po chwili do smażącej się cebuli dodaj groszek i podsmaż chwilę ciągle mieszając.
  2. Do groszku i cebuli wlej bulion i wsyp 1,5 łyżki natki pietruszki. Gotuj 5 minut. Zupę przelej przez sitko.
  3. Połowę ugotowanego groszku zmiksuj. Do garnka wlej bulion, wrzuć cebulę, groszek, zmiksowany groszek, śmietanę i podsmażony boczek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj.
  4. Gotową zupę podawaj posypaną natką pietruszki i kawałkami wędzonej makreli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE