Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- Wywar
- 1 opakowanie włoszczyzny
- 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
- Krem
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 kg pomidorów
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej wodę i dodaj warzywa na wywar. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a następnie dodaj liść laurowy, ziele angielskie i posiekaną natkę. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie wyjmij z wywaru liść laurowy, ziele oraz pietruszkę.
- Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój. Gotuj ją razem z pomidorami na parze przez 15 minut, do miękkości warzyw. Zdejmij skórkę z pomidorów i przełóż je wraz z papryką do wywaru. Dopraw do smaku i miksuj razem z pozostałymi warzywami na gładką masę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka