Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Barszcz biały


16.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 szklanki  zakwasu z żytniej mąki
  • 250 g  kiełbasy
  • 2 sztuki suszone grzyby
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • jajka
  • rukola do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie opłucz, namocz, a kiedy zmiękną gotuj przez 30 minut. Następnie dodaj kiełbasę , a gdy się ugotuje, przecedź wywar.
  2. Kiełbasę i grzyby pokrój, zalej wywarem, dodaj zakwas i zagotuj. Następnie zdejmij z ognia, dopraw czosnkiem roztartym z solą i pieprzem.
  3. Gotowy barszcz podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami. Przed podaniem udekoruj listkami rukoli.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE