Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Barszcz ukraiński


09.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 sztuki małego selera
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 sztuki buraczki
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 300 g  łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 100 g  śmietany 12%
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz buraczki obierz i pokrój w kostkę.
  2. Mięso umyj i pokrój w małą kostkę. Podsmaż je na rozgrzanym w garnku oleju i maśle.
  3. Podsmażone mięso zalej 1,5 l wody, dopraw do smaku solą i gotuj 15 minut. Następnie dodaj warzywa i gotuj kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania wsyp odsączoną fasolę.
  4. Śmietanę rozprowadź z odrobiną wywaru, wlej do garnka z zupą i zagotuj. Barszcz dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem posyp posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE