Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Chłodnik bułgarski


03.08.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Chłodnik bułgarski to świetny przepis na upalne dni. Zupę można podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  ogórek zielony
  • 500 g  jogurt naturalny
  • 2 ząbki  czosnek
  • 1 pęczek  koperek
  • 100 g  orzechy włoskie
  • 2 łyżki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek i ogórek umyj, osusz. Ogórek obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do miski.
  2. Koperek posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj razem z koperkiem do ogórków. Następnie wlej jogurt i 200 ml wody. Wymieszaj.
  3. Chłodnik dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na rozgrzanej patelni upraż orzechy włoskie, a następnie je posiekaj.
  4. Gotowy chłodnik rozlej do miseczek, udekoruj orzechami i skrop olejem. Schłodź przed podaniem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Zobacz więcej na temat:

chłodnikprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE