Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Chłodnik z awokado


03.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki miękkie owoce awokado
  • 2 szklanki  bulionu warzywnego
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sok z 1/2 cytryny
  • pieprz biały
  • sos sojowy
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestki. Obierz, kawałek odłóż do dekoracji. Resztę zmiksuj z bulionem, szczypiorkiem i sokiem z cytryny. Dopraw sosem sojowym i pieprzem. Odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Pomidory sparz, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pomidorów oraz odłożony kawałek awokado pokrój w kostkę. Wymieszaj z oliwą.
  3. Chłodnik przelej do miseczek, posyp kostkami pomidora, awokado oraz paseczkami dymki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE