Dzisiaj jest: Sobota, 18.08.2018 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Chłodnik z maślanki


20.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dobrze smakuje z ziemniakami polanymi skwarkami z wytopionej słoniny lub smażonymi ziemniakami ze skwarkami lub cebulą.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  maślanka
  • 1 szklanka  śmietana
    gęsta
  • 40 dag  ser biały
    dobrze odciśniętego
  • 1 szklanka  szczypior
    drobno posiekany
  • 1 szklanka  rzodkiewki
    drobno posiekane
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • posiekany koperek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ser kroimy w zgrabną kostkę, rozkładamy na talerzach.
  2. Maślankę łączymy ze śmietaną, ubijając trzepaczką, by składniki się połączyły, dodajemy rzodkiewki, szczypior, koperek, przyprawy.
  3. Sosem zalewamy porcję sera.
  4. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE