Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Chłodnik z maślanki


20.05.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Dobrze smakuje z ziemniakami polanymi skwarkami z wytopionej słoniny lub smażonymi ziemniakami ze skwarkami lub cebulą.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  maślanka
  • 1 szklanka  śmietana
    gęsta
  • 40 dag  ser biały
    dobrze odciśniętego
  • 1 szklanka  szczypior
    drobno posiekany
  • 1 szklanka  rzodkiewki
    drobno posiekane
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • posiekany koperek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ser kroimy w zgrabną kostkę, rozkładamy na talerzach.
  2. Maślankę łączymy ze śmietaną, ubijając trzepaczką, by składniki się połączyły, dodajemy rzodkiewki, szczypior, koperek, przyprawy.
  3. Sosem zalewamy porcję sera.
  4. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

chłodnikmaślankaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE