Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Czosnkowa zupa krem


20.07.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupę podawaj z chrupiącymi grzankami i startym serem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Zupa
  • 12 ząbków  czosnek
    średniej wielkości
  • 1 l  bulion warzywny
  • 3 sztuki  ziemniaki
  • 1 sztuka   cebula
  • 250 ml  kremówka
  • 4 łyżki  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  rozmaryn
    świeży i posiekany
    Grzanki
  • 3 kromki  chleb
  • 50 g  ser żółty

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek i cebulę obierz i drobno pokrój. Następnie podsmaż je w garnku na rozgrzanej oliwie wraz z posiekanym rozmarynem.
  2. Po 2 minutach dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.
  3. Po minucie całość zalej litrem bulionu i gotuj około 20 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zmiksuj całość na gładki krem. Dodaj śmietankę, ponownie zagotuj, dopraw do smaku.
  4. Grzanki: z chleba odkrój skórkę, miąższ pokrój w kostkę i podsmaż go na oliwie. Ser zetrzyj na tarce.



Przepis dodany przez:

Joasia75

Posty : 0

Przepisy: 10


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE