Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zupa borowikowa


16.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  borowików (mogą być mrożone) lub też 50 g suszonych borowików
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka cebula
  • pół szklanki śmietany 18%.
  • 1 łyżka  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Borowiki pokrój w plastry, zalej je ok. 1,5 litrami zimnej wody, (jeśli są mrożone to wyjmij je ok. 5 godzin przed rozpoczęciem gotowania, a po ich rozmrożeniu pokrój w plastry, wodę z rozmrażania dolej do zupy), (suszone po prostu zalej). Dodaj przekrojoną na pół cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i odstaw.
  2. Wyjmij przyprawy i cebulę. Doprowadź zupę do wrzenia i zagęść rozmieszaną w śmietanie mąką.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE