Dzisiaj jest: Sobota, 28.03.2020 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Zupa minestrone


09.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka mała zmielona cebula
  • 60 g  pocietej najlepiej na słupki cukinii
  • 60 g  zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 30 g  pociętego najlepiej na słupki selera
  • 4 ząbki  rozdrobnionego czosnku
  • 1/2 sztuki litra bulionu z warzyw
  • 2 sztuki puszki odsączonej czerwonej fasoli Red Kidney
  • 2 sztuki puszki odsączonej małej białej fasoli
  • 200 g  pomidorów z puszki pokrojonych w kostkę
  • 60 g  pocietej najlepiej na słupki marchewki
  • 1 łyżka  świeżo pociętej natki pietruszki
  • 3/4 łyżeczki  suszonego oregano
  • 3/4 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  zmielonego czarnego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki  bazylii suszonej
  • 1/8 łyżeczki  suszonego tymianku
  • 1.5 szklanek  gorącej wody
  • 500 g  świeżego szpinaku lub równowartość szpinaku mrożonego (musi być rozmrożony i odsączony)
  • 80 g  makaronu muszelek

Sposób przyrządzania:

  1. Podgrzać na średnim ogniu w garnku do zupy oliwę z oliwek,2. Podsmażyć cebulę, seler, czosnek, fasolę szparagową i cukinię przez ok. 8 minut lub do momentu, aż cebula się zeszkli,3. Dodać bulion warzywny i odsączone pomidory, fasolę z puszek, marchew, ciepłą wody, sól, zioła i przyprawy,4. Doprowadzić zupę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować ok. 20 minut,5. W międzyczasie o osobnym garnku ugotować makaron6. Dodać szpinak i gotuj przez następne 15 minut,7. Podawać na ciepło, dodając ugotowany makaron.



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE