Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 4 puszki pomidory
- 2 sztuki papryka czerwona
- 1 sztuka cebula
średnia - 3 ząbki czosnek
- 3 sztuki ogórek gruntowy
- 4 kromki chleb pszenny
- 1/2 sztuki sok z limonki
- 4 łyżki olej rzepakowy
- sól
do smaku - pieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę przekrój na ćwiartki, wyciągnij gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
- Cebulę i czosnek obierz oraz pokrój w kostkę.
- Pomidory przełóż do kielicha miksera. Dodaj pokrojone ogórki, cebulę, paprykę, obrane ząbki czosnku. Dodaj pieczywo, olej oraz wyciśnij sok z limonki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
- Schłodź zupę przez kilka godzin.
- Podawaj zupę chłodnik z zaproponowanymi dodatkiem lub dodatkami - ser feta, rukola, oliwki, ogórek, ziarenka czerwonego pieprzu.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej FlyPR