Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gęsty krem z dyni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  miąższu dyni, posiekanego
  • 100 g  cebuli, drobno posiekanej
  • 30 g  masła
  • 500 ml  wody
  • 1 kostka  rosołowa
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz ziołowy, prawdziwy
  • 2 sztuki ziemniaki, obrane i pokrojone w drobną kostkę
  • 250 g  gęstego jogurtu naturalnego + odrobina do przyozdobienia

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Dodać dynię i ziemniaki, podsmażać przez kilka minut. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać bulion (woda + kostka rosołowa). Gotować na małym ogniu przez ok. 15-20 min.
  2. Zupę zmiksować za pomocą blendera.
  3. Dodać jogurt, wymieszać i podgrzać całość ale nie doprowadzić do wrzenia.
  4. Udekorować kleksem z jogurtu.


Źródło przepisu: Zdrowie na języku


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE