Dzisiaj jest: Środa, 23.10.2019 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Jogurtowa zupa z pęczakiem


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej pęczak
  • 600 ml  jogurtu greckiego
  • 1 sztuka jajko
  • 250 ml  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z jajkiem. Przelej do garnka i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu. Tuż przed zagotowaniem dodaj gorący bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pęczak.
  3. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą z gotowania pęczaku. Podawaj polaną stopionym masłem i oprószoną papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE