Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Jogurtowa zupa z pęczakiem


09.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy jęczmiennej pęczak
  • 600 ml  jogurtu greckiego
  • 1 sztuka jajko
  • 250 ml  bulionu
  • 1 łyżka  masła
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Jogurt dokładnie wymieszaj z jajkiem. Przelej do garnka i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu. Tuż przed zagotowaniem dodaj gorący bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj pęczak.
  3. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, można rozcieńczyć ją wodą z gotowania pęczaku. Podawaj polaną stopionym masłem i oprószoną papryką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE