Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jogurtowy chłodnik z grzankami


03.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 4 szklanki  jogurtu
  • 1 sztuka ogórek
  • 200 g  chudej szynki
  • 2 łyżki  posiekanej cebuli
  • 4 sztuki kromki białego chleba
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  masła
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • koperek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt przełóż do miski. Dodaj musztardę, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  2. Ogórek umyj, pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w paski, a cebulę obierz i drobno posiekaj. Wszystkie składniki dodaj do jogurtu, wymieszaj i schłodź w lodówce.
  3. Chleb pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym maśle, a następnie dodaj do niego pokrojony chleb.
  4. Zimny chłodnik rozlej do talerzy, posyp posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Grzanki podawaj osobno.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE