Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kartoflanka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 700 g  ziemniaków
  • 250 g  włoszczyzny
  • 100 g  cebuli
  • 8 szklanek  wody
  • sól
  • pieprz
  • suszony majeranek
  • 150 g  wędzonego boczku
  • tłuszcz do obsmażania boczku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. Wszystkie składniki wrzuć do garnka, zalej zimną wodą i dopraw solą. Gotuj przez 15 minut od chwili zawrzenia.
  3. Boczek pokrój w kostkę, zrumień na tłuszczu. Dodaj do zupy i gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE